Rapphönor i Thailand

Mellan 2-17 februari  arrangerat jag nätverket Rapphönans första utlandsresa, som gick till Thailand. Vi hade en svensk och thai pratande guide (Peter Ericsson), som la upp resan fantastisk bra, både med boende, mat, fåglar och varierad natur. Resan började i Bangkok för sen i 2 minibussar ta oss upp ända till Gyllene Triangeln (där Thailand, Burma och Laos möts). Vi såg & hörde över 350 arter trots ett behagligt lugnt tempo. Vi lyckades se 3 starkt utrotningshotade fåglar – skedsnäppa, fläckgluttsnäppa och amurdykand (Baer´s Pochard). Vi såg även de svårsedda rostjuveltrastarna (Rusty-naped Pitta ) och jättenötväcka (Giant Nuthatch). Resan avslutades 2 dygn vid solkusten i Jomtien Pattaya för sol, bad och shopping. Resan kommer återkomma nästa år samma tid – välkommen med intresse anmälan 🙂

Foto 2016-02-15 01 09 40

Himalaya blåstjärt (ovan), Mindre Niltava (nedan), Fläckig papegojnäbb (vänster), Rubinnäktergal (höger) och Gigi i mitten 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fågelresor, Fåglar, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s