Första guidningen 2015

Ett lätt snöfall och något kylig vind avskräckte inte 25 deltagare att vara med på årets första fågelvandring vid Råstasjön den 7 januari. Det var en trevlig och fågelrik tur. Många rödhakar, bofinkar och gärdsmygar har trotsat vintern och är kvar vid Råstasjön. Vi fick närstudera vattenrallen på några meters håll och dessutom höra en annan vattenralls ”grisläte”. Ett 60-tal gråhägrar stod vid iskanten som gubbar i gråa rockar :-). Hm och fniss, det är inte lätt att fotografera och guida samtidigt…Hann bara ta några få bilder på vattenrallen och det såg riktigt illa ut när jag började titta på dem :-). Men tillslut fick jag iaf en bild, tyvärr inte den kvalitén jag hade önskat.

1-P1150813 1-P1150805 1-P1150802 1-P1150810 1 1-P1150804 1-P1150811

Annonser
Det här inlägget postades i exkursioner, Fågelguidning, Fågelskådning, Fåglar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s