Dalahelg

Förra helgen hade vi en styrelsehelg i Club300 i Tällberg, strax utanför Leksand. Bodde på det charmiga Green hotel (rekommenderas!). Förutom flitigt arbete hade vi en önskan att höra varg, ugglor och spettar. Vi bjöds på en solig helg men oj vad det blåste dvs vargen blåste bort, likaså chansen på höra ugglor o spettar 😦 Men vi lyckades höra några ugglor iaf, pärluggla och slaguggla. Målarterna bland spettar var tretåig hackspett och gråspett, vi höll på gå bet på båda 2 men gråspetten dök upp precis när vi skulle börja rulla hemåt! Desto villigare var skogshönsen – två järpar visslade flitigt, 9 orrar visade upp sig fint i träden på ett hygge och tjädertuppen blev det närkontakt med 🙂

En panoramabild på utsikten mot Siljan från Green hotell i Tällberg. Det var ett snöfritt Dalarna vi kom till, förutom i skogen - där låg snön kvar.

En panoramabild på utsikten mot Siljan från Green hotell i Tällberg. Det var ett snöfritt Dalarna vi kom till, förutom i skogen – där låg snön kvar.

Spännande hygge som både hyste orrar och gråspett.

Spännande hygge som både hyste orrar och gråspett.

Vi stod och tittade på dessa 3 orrar när plötsligt en gråspett landade strax nedanför orrarna. Tyvärr missade jag knäppa det fotot - jag blev så till mig av glädje och ville försäkra mig att alla andra även såg den.

Vi stod och tittade på dessa 3 orrar när plötsligt en gråspett landade strax nedanför orrarna. Tyvärr missade jag knäppa det fotot – jag blev så till mig av glädje och ville försäkra mig att alla andra även såg den.

Oj vad tjädertuppen skrämde mig när den flög iväg med bullriga vingslag. Kvar lämnade den en visitkort :-)

Oj vad tjädertuppen skrämde mig när den flög iväg med bullriga vingslag. Kvar lämnade den en visitkort 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fågelskådning, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s