Viltfågelpellets, ett skämt?

Tidigt i vinter dök frågan upp på Facebook  – vilken fågel äter egentligen Granngårdens pellets? Folk hade testat ha dem i matare, fågelbord och på backen. Ingen småfågel tycktes äta det. Jag blev nyfiken och fick av min mamma ett halvt kg av vardera sort. På Granngårdens hemsida kan man läsa om produkten; ”Foderpellets är speciellt anpassad för småfåglar då det är mjuktfoder. Det är en  välkomponerad blandning baserad på vete, majs, hirs, solrosfrö, talg och mjölmaskar + bär i ena sorten”. Låter bra men nej – jag la ut på backen inget hände, testade blöta upp det – nej ingen åt. Jag har dryga 30 koltrastar, 40 tal av vardera gulsparv och pilfink, sen de ”vanliga fågelbordsfåglarna” på min matning. Efter flera veckors test tog jag allt och gick ned till bryggan och la det där. Kråkorna och skatorna tog i alla fall tacksamt emot det, lite kräsna på de med bär i. Testade inte Granngården fodret innan? Kanske mer lämplig att skriva för kråkfåglar? Hönsfåglar gillar det säkert också?

Viltfågelpellets

Viltfågelpellets

Kråkorna tog tacksamt emot pelletsen. Men oj så försiktiga de var innan de vågade sig fram - något lurt tyckte de. Jag var tvungen att fota inne från fönstret annars drog de.

Kråkorna tog tacksamt emot pelletsen. Men oj så försiktiga de var innan de vågade sig fram – något lurt tyckte de. Jag var tvungen att fota inne från fönstret annars blev de skrämda.

Annonser
Det här inlägget postades i Fågelbordsmatning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s