Grått väder men ljust sinne!

Förra helgen åkte vi ett skådarkompisgäng till Färnebofjärdens nationalpark och Österbybruk (Uppland). Nationalparken ligger i Gästrikland men strax utanför Upplands gräns. Vädret var grått men dock en härlig vinterdag. De var inte mycket fågel som sågs eller hördes men vi bjöds ändå på 8 strömstarar, olika spettar, hökuggla och sparvuggla. Trots gråväder fanns ändå skrattet och skådarglädjen där hos oss alla. Det är kul att skåda ihop! Här ett litet filmklipp på Hökuggla.

Skådargänget. Från vänster Annika, Marianne, Gigi, Sanja, Angelica och Lotten.

Skådargänget. Från vänster Annika, Marianne, Gigi, Sanja, Angelica och Lotten.

Färnebofjärdens nationalpark.

Färnebofjärdens nationalpark.

Här står vi och spanar på en stor talgmatning. Kanske kan spännande spettar dyka upp? Såg kul ut när lilla trädkryparen födosökte på denna stora talgmatning :-)

Här står vi och spanar på en stor talgmatning. Kanske kan spännande spettar dyka upp? Såg kul ut när lilla trädkryparen födosökte på denna stora talgmatning 🙂

Vid ett hygge i Österbybruks trakten kom en hökuggla flygande i skymningen. Satt sig intill oss och undrade vilka filurer vi var. Vi var inte direkt tysta :-) Den "var med oss" i 20 minuter innan den flög vidare.

Vid ett hygge i Österbybruks trakten kom en hökuggla flygande i skymningen. Satt sig intill oss och undrade vilka filurer vi var. Vi var inte direkt tysta 🙂 Den ”var med oss” i 20 minuter innan den flög vidare.

Annonser
Det här inlägget postades i Fågelskådning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s