Oj så rädda koltrastarna blev!

I det förra inlägget skrev jag om att ha en fågelmatning är som ha en live-tv strax utanför husknuten. Ja, mer dramatik hände härom dagen. Denna gång kom en stor duvhöks hane på besök. Det är inte så ofta de jagar på min matning (vad jag vet/ser) men oj, så gigantisk den såg ut! Mina 38 (!) koltrastar fick total panik, duvhöken är en fantastisk jägare. Men vad hjälpte det – när så många koltrastar och andra fåglar flyger upp får den svårt att fokusera på en individ och blir oftast då utan. Hann slänga iväg några bilder och filma en liten snutt men sen såg den mig genom fönstret och drog rakt in i skogen – så skickligt de manövrar bland täta träden! En smidig och elegant rovfågel! Klicka Duvhök

1-P1050063-hemsida 1-P1050066-hemsida

 

Annonser
Det här inlägget postades i Fågelbordsmatning, Fåglar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s