Den fula ankungen…

I somras släpptes en ”tamanka” ut i Väntholmsviken, Mälaren. Hans kompisar hade dött och nu tyckte ägarna att det var synd om honom att vara ensam så de släppte ut honom i viken. Han blev genast accepterad av gräsänderna. På stjärten ser man två ”krokar” som en gräsandshane har därför gissar jag på en hane och med mycket gräsand i släktblodet. Nu ett halvår senare är han förvildad men tyvärr kan han inte flyga 😦 Verkar inte direkt fel på vingarna men är tung och flygtränar inte. Blir de skrämda flyger hans kompisar iväg medans han bara simmar undan. Bara sett han en gång flaxa lite med vingarna. Han lever alltså på övertid just nu pga isen ännu inte har lagt sig. Någon som vet om tamankor kan lära sig flyga eller är de avlade för att vara för tunga? Se även filmklipp; Tamankan.

P1040218-web

Annonser
Det här inlägget postades i Fåglar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s