Lycka!

I dag när jag var ute o joggade satte plötsligt en gärdsmyg igång och började sjunga. Jag stannade och njöt av sången! Gärdsmygen är Sveriges näst minsta fågel men har en av de kraftigaste röster. På latin heter den Troglodytes troglodytes, betyder ”den som smyger ut och in i håligheter” :-). Jag kommer få höra mer av honom i vinter då han tydligen har tänkt sig övervintra här och då kommer han sjunga lite då o då fär hävda sitt revir….och kanske för göra mig glad? Lyssna på honom här; Gärdsmyg sjunger (tryck tex på den andra, 0:59min)

Jag brukar kalla den för köttbullen med flaggstång baktill - ganska passande väl? :-)

Jag brukar kalla den för köttbullen med flaggstång baktill – ganska passande väl? 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fåglar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s