Mitt i stormen Simone!

Jag skulle ha flugit hem till Stockholm måndagen 28 oktober från Skåne. Hade hört om den kommande stormen men jag var lugn, jag skulle flyga hem redan kl 14, så skulle hinna iväg. Men icke sa nicke, planet måste återvända till Ängelholm och då var det risk att den skulle hamna mitt i stormen. Fick vänta ett dygn. Istället för se bekymmer ser man som fågelskådare en möjlighet till att få havsfågelskåda :-). Hyrde en bil och bokade mig på vandrarhemmet i Magnarp. Bara dryga milen från mig uppmättes 42,5 s/m! Se videoklipp i Magnarps hamn 1,5 timme innan stormens topp. Stormen Simone

1,5 timmen innan stormen stod på topp i Magnarps hamn.

1,5 timmen innan stormen stod på topp i Magnarps hamn.

Före stormen - Stolt storkmoder med 2 ungar.

Före stormen – Stolt storkmoder med 2 ungar.

Efter stormen - slokad storkmoder med huvudlösa ungar :-(

Efter stormen – slokad storkmoder med huvudlösa ungar 😦

Hovs Hallar, kallade apberget :-) Det blev inte riktigt den mängden av havsfåglar man hade förväntat dagen efter stormen men mängder av havssula, en svartnäbbad islom, enstaka alkekungar, tretåig måsar, stormfågel. MAO ganska bra för en Mälarenbo!

Hovs Hallar, kallade apberget 🙂 Det blev inte riktigt den mängden av havsfåglar man hade förväntat dagen efter stormen men mängder av havssula, en svartnäbbad islom, enstaka alkekungar, tretåig måsar, stormfågel. MAO ganska bra för en Mälarenbo!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s