Fler fåglar än skådare!

Helgen i vecka 41 samlas väldigt många skådare på Öland, ibland mer skådare än fåglar ;-). Men denna gång fullkomligt kryllade det av fåglar! Många rara arter från öst hade blåst in och det vimlade av kungsfåglar och rödhakar. Även många mindre korsnäbbar lät sig beskådas och fotas helt oberörda. Här kommer ett filmklipp på Mindre Korsnäbb – Tryck här!

Vi hann med se en kfs innan mörkret föll (kfs=kungsfågelsångare)

Vi hann med se en kfs innan mörkret föll (kfs=kungsfågelsångare)

Mindre korsnäbb

Mindre korsnäbb

Vid Seby läge är det bra att titta på sträck. Många vitkindande gäss sträckte förbi.

Vid Seby läge är det bra att titta på sträck. Många vitkindande gäss sträckte förbi.

En gås som många förbiser, en ung bläsgås. Denna gick ensam på Ölands södra udde. . Den ser lätt skadad ut på huvudet så kanske den tvekade att ge sig ut över havet med sina kompisar. Men för övrigt verkade den må bra och flög sen upp mot Schäferiängarna.

En gås som många förbiser, en ung bläsgås. Denna gick ensam på Ölands södra udde. . Den ser lätt skadad ut på huvudet så kanske den tvekade att ge sig ut över havet med sina kompisar. Men för övrigt verkade den må bra och flög sen upp mot Schäferiängarna.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s