Spännande ute i markerna nu!

Två ladusvalor flög kvittrande över mitt huvud i morse när jag tog en simtur – några finns alltså kvar :-). Och ja, Ni läste rätt, Mälaren håller fortfarande 19 grader trots det är 13 september idag dvs badvänligt. Men höststräcken fortsätter på. Just nu är det bra tid att leta blåhakar och rödstrupiga piplärkor i Stockholms trakten. Svartsjöviken, som ligger ett stenkast ifrån mig, har det setts ca 10 blåhakar och 5-6 rödstrupiga piplärkor. Blåhakar rastar gärna vid fågelsjöar men håller sig i vasskanten men allra helst i ett stort dike med vass, kaveldun och buskar. Den är lite ”skulkig” men visar oskyggt upp sig när den blir nyfiken på dig. Den rödstrupiga är lättast att ta på lätet när den flyger över en. Men många fåglar har liknande läte så många personer missar arten när den flyger förbi. Tror vi har betydligt fler i Stockholms trakten än vad som rapporteras. Titta i Svalan var de finns och ut o leta! Det är en spännande ”skattjakt” att leta blåhake! 🙂

En hane blåhake

En hane blåhake

1k rödstrupig piplärka

1k rödstrupig piplärka

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s