Du har väl rapporterat fiskgjuse i år – årets inventeringsart!

Hur trist det än låter så är hösten här, trots solen värmer skönt och Mälaren är fortfarande badvänlig. Men man ser nu hur fler o fler fåglar flockar ihop sig, tornseglaren och de flesta svalorna är redan borta från Färingsö. Troligtvis har även de flesta av Mälaröarnas fiskgjusen flyttat nu, det var några dagar sen jag såg en. Jag har hela 10 fiskgjusebon i en omkrets på 5 km från jag bor , känner mig priviligierad! Och visst har jag rapporterat dem, det gör jag alltid men i år var det extra viktigt då arten skulle riksinventeras. Har du observerat fiskgjuse i år, bon eller med mat i klona med ett  bestämt mål i sikte, glöm inte rapportera det på artportalen (Svalan)!

Fiskgjuse130428_0686XL

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s