Nedan är saxat från Fågelföreningen Tärnans forum

Tornkväll i Strandstuviken 22/8
 Denna ljuvliga sensommarkväll samlades drygt 20 medlemmar för att få råd och tips från Gigi Sahlstrand ang kikare. Till att börja med så skymdes sikten av ett ”gäng kossor”, men när dom tröttnat på att bli bortjagade så blev sikten fri. Gigi berättade lite om sig själv, och gav goda råd. Vi som var där vet nu hur man gör för att ställa in sin handkikare på bästa sätt, hur man rengör linsen ”inifrån och utåt” för att inte dra runt ev skräp över hela linsen. Men vi fick även allmänna tips om vad man kan tänka på vid inköp av kikare. Det var flera som tog tillfället i akt och prata med henne, varpå själva skådandet kom lite i andra hand. Under kvällen såg vi bl a flera svart- och gluttsnäppor, stjärt- och bläsand, och två par sångsvanar. Havsörnen svepte förbi och fick alla vitkindade gäss på vingarna. Gigi gav oss också möjlighet att få titta i det senaste på tubkikar-fronten. Drömmen om att få se något rar fågel denna kväll inkluderade nog dröm om att kunna uppdatera sina kikarutrustning. Alla vi som var på plats vill tacka Gigi för en givande kväll! Och vi som ansvarade för kvällen, Björn och Susanne, tycker det var glädjande att så många medlemmar som hittade ut.
Skådarhälsningar/Susanne

Strandstuviken 1a Strandstuviken 3

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nedan är saxat från Fågelföreningen Tärnans forum

  1. Johnd475 skriver:

    This website was how do you say it? Relevant!! cdakedbdecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s