KRYSS!!! :-)

I helgen fick jag mitt 379:e kryss dvs så många olika fågelarter har jag sett i Sverige. Det var en hona sammetshätta, den arten är väldigt vanlig runt medelhavet men i Sverige har den bara setts 6 gånger. Denna hona fångades vid ringmärkningen på Ottenby i midsommarhelgen och blivit kvar. Hon har ruggat och inte varit ”flyttbar”. Hon är extremt skygg, många har stirrat in i buskarna i timtal och flera dagar där hon håller hus, utan lyckats se henne. Jag stirrade 2,5 timme in i buskarna och fick se henne 2 sekunder 🙂 La ytterligare 5 timmar för se mer av henne men utan resultat. Dock lätt att arta, framförallt det röda ögat syns bra. Här är en bild på henne då hon återfångades i nätet på Ottenby i mitten av juli.

Foto Kent-Ove Hvass

Foto Kent-Ove Hvass

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s